DUOBUS

Vi är ett par, bosatta i Stockholm, med många bollar i luften. Saker som ligger oss närmast hjärtat är Träning, Kost, Investeringar, Drömmar, Resor och Gemenskap. Syftet med bloggen är att samla alla våra tankar och idéer på ett ställe.

10 steg som garanterat gör dig till miljonär

Publicerad 2016-07-25 11:04:01 i Allmänt, Ekonomi, Oscar, mål,

God förmiddag,
 
Oscar här. På morgonen har jag börjat läsa snabbt på lite olika nyhetsmedier. Bland annat Veckans Affärer, Privata Affärer, Aktiespararna, Nordnetbloggen och Avanza Nyheter. Normalt är jag inte jätte intresserad av ekonominyheter men jag tycker det är nyttigt och jag försöker läsa med lätthet, ibland bara rubrikerna. Idag fanns en artikel på Veckans Affärer som hette "10 steg som garanterat gör dig till miljonär". Såna här typer av artiklar är oftast ganska dåliga men den här var faktiskt ganska konkret och rakt på sak. Så därför ville jag spara den och tänkte att jag lika gärna kunde klistra in stegen här.
 
Stegen är skrivna av Grant Cordone, en företagare som var skuldsatt som 21-åring, dollarmiljonär vid 30.

1. Följ pengarna!
I dagens ekonomi kan kan man inte spara sig till miljonär. Se till att öka din lön istället. Börja följa pengarna så kommer det tvinga dig att hålla koll på dina inkomster och få dig att upptäck möjligheter.

2. Försök inte glänsa - prestera
Bli känd för din arbetsmoral isället för vilka lyxvaror du köper.

3. Spara för att investera, spara inte för att spara
Att spara pengar gör man bara för att investera dem. Använd aldrig sparpengar till något annat, inte ens i nödlägen, eftersom det kommer få dig att fortsätta följa steg 1. Cordone menar att han fortfarande, minst två gånger om året är helt pank eftersom allt överskott går till investerar.

4. Undvik skulder du inte tjänar på
Gör detta till din regel. Om ett lån inte kommer ge dig pengar ska du inte ta det. "Rika människor använder lån för att få en hävstångseffekt på sina investeringar och för att få ett större kassaflöde. Fattiga människor lånar för att köpa saker som gör rika gladare", skriver Cordone.

5. Behandla pengar som en svartsjuk älskare
Miljoner människor vill bli ekonomiskt oberoende, men bara om man prioterar kan man lyckas med detta, menar han. Prioritera, prioritera! Pengar är som en svartsjuk älskare om du ignorerar dem kommer de ignorera dig.

6. Pengar sover inte!
"När jag var 26 arbetade jag inom detaljhandeln och affären jag jobbade i stängde kl 19. Oftast kunde du hitta mig där kl 23, fortfarande säljandes." Man behöver inte vara smartast eller tursammast, men jobba mer än alla andra!

7. Det är värdelöst att vara fattig
"Jag har varit fattig, och det suger." Grant Cordone tycker att man måste ha inställningen att enda vägen är uppåt för att lyckas.

8. Skaffa en miljonärsmentor
Då kan du studera och lära av hur de gör och kopiera det. De flesta som är framgångsrika är även generösa och delar gärna med sig av sin kunskap.

9. Låt pengarna göra de tunga lyften
Att investera är miljonärers helga graal. "Mitt andra företag krävde en investering på 50 000 dollar. Det företaget har betalat tillbaka de 50 000 dollarna varje månad i tio år."

10. Sikta på tio miljoner, inte en miljon!
"Mitt enskilt största misstag har varit att inte tänka stort nog." Cordone uppmanar att sikta på mer än en miljon dollar, många siktar för lågt, menar han.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela